2011. január 17., hétfő

2011.01.01. Pilis, Csobánka


A dátum 2011. január 1. Csobánkán a Cserkészparkban köszönt minket az ujj év. Reggel 8 óra. Álmosan törölgetem a szemem, a többiek javában durmolnak a szobában. Amilyen csendben tudok, kiosonok. Elég jól sikerül, kivéve mikor véletlenül belerúgok a bakancsom orrával az ágy lábába, meg leszámítva a fémbögrét, amit az ablakpárkányon borítok fel. Irány a zuhanyzó. A folyosó kihalt, pedig 70 ember van itt, bevetem magam a zuhanyzóba! 
A reggeli meleg vizes zuhany felfrissít! Élvezem a nem éppen forró vizet. Amikor a törölköző után nyúlok, egy pók mosolyog rám a sarokból. Szocreálos a ház, de egy alapos takarítás sokat lendítene a komfortérzeten. Öltözés, fogmosás, reggeli teendők majd közös reggeli. Három csapat alakul ki, ezen a napon játékos vetélkedőkben mérjük össze tudásunkat.
11 után irány az év első túrája, fel a Nagy kevélyre! Első célpont az Oszoly csúcs. Meredek kőomladékos emelkedő lelassítja a csapatot, de mindenki felér. 
Innen a Csúcs hegy a következő állomás, majd hosszú emelkedő fel Kevély-nyeregre. Mielőtt felérnénk egy rönkhajító versenyre megállunk. 
Csapatonként egy jelentkező, egy dobás!  A legjobb technika hátrafelé hajítani, páros kézzel. Az első versenyző jó messzire dobja. Én másodikként két lépéssel nekirugaszkodva dobom. Egy méterrel messzebb megy. A harmadik versenyző jó magasra lendíti, így megnyertük! 
Nevetünk egyet és indulás a nyeregbe. Itt egy rövid pihenő után gyalogolunk a Nagy kevélyre. Sajnos a kilátás ezúttal elmarad, mindent köd borít. A zászlótartó rúd is eltört, reméljük, hamarosan kicserélik lelkes természetjárók. Gyorsan sötétedik, hideg szél fúj, sokáig nem akarunk időzni, visszaindulunk. 
Kevély-nyeregben megállunk egy kis játékra. A feladat ugrós képet készíteni. Csajok ugranak, a pasik fotóznak. Kattannak a vakuk, csajok ugrálnak. A kiértékelés később, a mai napig nem tudjuk ki nyert, de jól szórakozunk a képeken. 
Lefelé a nyeregből Roli és páran előre sietnek. Persze ahogy lenni szokott egy leágazásnál egyenesen mennek. A csapattal 15-en visszafordulunk, a helyes irányban legyalogolunk a táborba. Roliék kicsit később érkeznek de mindenki leér. Vacsora majd játékok, sok nevetés, jó kedv és humor, megfűszerezve egy kis zenével és persze táncolunk amíg ki nem fárad a csapat. 

2011.01.01. Pilis, Csobánka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése